Ahad, 25 Oktober 2015

Buat karipap

Teks : Aminah Mahmud

Assalamualaikum.

Cerita semalam di hari minggu.

Anak-anak dan suami buat projek karipap lagi.

Sebelum ini semasa bercuti selama 3-4 hari kerana jerebu mereka sudah buat projek karipap inti ikan. Kononnya mahu buat karipap frozen sebagai stok kudapan. Tapi tak sempat nak frozenkan.

Aktiviti terbatas di rumah. Mereka siap minta nak ke taman mainan.hoho memang tak bagi lah.
Sudahnya setiap hari mereka masuk kolah bilik air adalah 5-6 kali setiap hari. Pesta air. Lepas mandi mula kelaparan. 60 biji karipap inti samosa habis untuk 3 hari cuti!

Jadi, semalam buat karipap dan ada lebihan yang disejukbeku kan. Boleh makan bila-bila perlu. Tidak perlu lah beli karipap di pasar malam atau di gerai buat sementara waktu.



 Karipap yang rangup!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan