Rabu, 27 Ogos 2014

Masak bubur kacang menggunakan PC Noxxa

Teks : Aminah Mahmud





Assalamualaikum.......

Memasak dengan periuk tekanan Noxxa memang senang! 

Saya dah buat bubur kacang hijau ni beberapa kali menggunakan Periuk tekanan Noxxa. Dua hari lepas saya buat lagi. Kebetulan saya berpuasa sunat syawal, hari yang terakhir.
Bubur kacang hijau sebagai makanan petang juga untuk anak-anak.. Kiranya sebagai pemanis mulut selain masak nasi dan lauk-pauk. Hanya perlu guna fungsi High pressure (hp) selama 10 minit untuk mengempukkan kacang hijau tanpa perlu direndam terlebih dahulu. Selepas empuk off kan hp dan masukkan santan, gula dan gula nise atau gula merah. Selepas itu, gunakan fungsi stir fry atau boleh juga fungsi hp sekadar 5 minit dan off. Sudah sedia untuk dihidang dan menjamu selera.

 Senang dan cepat!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan